‘Ik hoop dat veiligheid en liefde toenemen’

Verschillen in opvattingen over seksualiteit, vooral als het om een andere geaardheid gaat, kunnen in de kerk zomaar tot tweespalt leiden. De Amsterdamse voorganger Joël Boertjens dacht: dat moet beter kunnen. Hij schreef er een boek over.

14 december 2023 – verschenen editie 2023nr10
45 Auteursinterview

Waarom moest dit boek er komen? “In mijn eigen onderzoek naar de gespannen relatie tussen kerk, geloof en lhbt+, las ik zo’n twintig boeken hierover. De meeste kwamen op een stevig standpunt uit, terwijl ik juist op zoek was naar een praktisch handboek over het omgaan met verschil in zienswijze. Omdat ik dit boek niet kon vinden, besloot ik het zelf te schrijven. Uniek is het kwadrant dat ik heb ontwikkeld, een soort kieskompas. Dit maakt in één oogopslag inzichtelijk welke bijbelvisies er zijn en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Met daarbij een doorvertaling naar wat dit betekent voor de praktijk. In de seminars die ik geef, blijkt dit…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith