Martine Vonk: ‘Ik ben gewoon Martine die doet wat ze kan’
In 2010 sprak De Nieuwe Koers met Martine Vonk, die toen nog behandeld werd voor kanker. In november 2019 overleed ze. Haar strijd tegen kanker vergde veel van haar. Hoewel ze op het moment van het interview nog behandeld werd, herstelde Martine Vonk destijds en was ze weer één brok optimisme. Ze werd niet gekozen voor de Tweede Kamer, maar ,,het gaat niet om wat ik doe, maar om wie ik mag zijn en welke keuzes ik daarin maak.’’

Dit artikel verscheen in 2010 in De Nieuwe Koers en is opnieuw relevant in ons dossier over moderne slavernij. Sommige details kunnen daardoor verouderd zijn. ,,Ja, dat land van A Rocha in Portugal is prachtig. We beheren overal prachtige natuurgebieden!’’ Martine Vonk, boerendochter, spreekt vol liefde over de gebieden die door de christelijke natuurorganisatie A Rocha worden beschermd en beheerd. ,,Maar ik ben er nooit geweest, moet ik zeggen. Met reizen over grote afstand heb ik moeite.’’ Vliegangst? Reisfobie? Nee, Martine leeft simpelweg liever lokaal. ,,Het gaat er mij om te wortelen in mijn directe omgeving en daarvoor zorg te dragen. Daar passen dit soort reizen simpelweg niet in. Door…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief
Anne-Marie Briemen: ‘Ik dacht: als ik dit toelaat, ontploft de gemeente’
Abortusactivist Rebecca Gomperts: 'Waar mijn ongemak bij abortus zit? Dat is niet relevant'
'Het nieuwe heilsdrama moet over vrede stichten gaan'
'Ik wil niet de bange mens zijn'
Oekraïens theoloog in Nederland, Dmytro Bintsarovskyi: 'Bid om vrede, maar bid ook voor het leger'
Meer artikelen in dossier Moderne slavernij

‘De mannen gingen volledig door het lint’
12 november 2021Op het moment dat het geweld gruwelijke vormen aannam, nam Manasi een moedig besluit. Ze sloeg alarm. Uiteindelijk droeg ze bij aan de bevrijding van bijna 7000 mensen die net als haar vastzaten in moderne slavernij.

‘Het was alsof we jaren in de hel leefden’
12 november 2021Kasi wist dat dit zijn enige kans was. Terwijl de middagzon brandde op zijn blote rug, knielde de 70-jarige man op de stoffige grond.

De bittere noodzaak van politieke strijd tegen moderne slavernij
12 november 202112 schrijvers sloten zich 24 uur op om een boek te schrijven: 'Moderne Slavernij'. Een van hen was ChristenUniepoliticus Gert-Jan Segers. 'Pas als het diepe kwaad van moderne slavernij een gezicht heeft gekregen komen we in beweging.'