Ierse en Noorse improvisaties over Nederlandse geluidscollages

Minco Eggersman ontpopte zich de laatste jaren tot een succesvol filmcomponist. Op 29 september won hij op het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf voor zijn muziek in de film De man uit Rome van Jaap van Heusden.

09 november 2023 – verschenen editie 2023nr09
Schommelen-tussen-genieten-en-gedogen

Samen met de ervaren opnametechnicus Theodoor Borger trekt Eggersman zich wekelijks terug in de Klankzicht-studio om spelenderwijs muzikale ideeën uit te werken. De daar ontstane geluidscollages laten ze bewust open, zodat door hen uitgenodigde gastsolisten die ruimtes creatief kunnen invullen. De Noorse trompettist Mathias Eick completeerde in 2018 de stukken die op het album Unifony belandden. Deze hybride manier van werken beviel goed en voor hun tweede album riepen Eggersman en Borger de hulp in van de Amerikaanse pianist Aaron Parks en de IJslandse saxofonist Óskar Gudjónsson. Enthousiaste reacties vanuit de hele wereld stimuleerden de Nederlandse musici tot het opnemen van een derde album. Op Unifony III, dat op…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Waarom-de-gereformeerde-gezindte-in-rep-en-roer-is-over-het-aanbod-van-genade
Theologie & filosofie

Gereformeerde gezindte in rep en roer over het aanbod van genade

09 november 2023
Sinds de hersteld-hervormde dominee Gert van den Brink z'n reformatorische collega's vorig jaar van misleidende prediking betichtte, vliegen verwijten over en weer. Maar echt gesprek blijft uit. Wat is er nou eigenlijk aan de hand? En waarom ligt het zo gevoelig?
Koos-jan de Jager
Op-de-drempel
Theologie & filosofie Reportage

Op de drempel

09 november 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? In dit tweeluik portretteren we in totaal zes mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith
‘Christenen-schrijven-mij-dat-ik-niet-aan-het-avondmaal-mag
Goede gesprekken Mozes

Mirjam Bikker: ‘Christenen schrijven mij dat ik niet aan het avondmaal mag’

09 november 2023
Op weg naar het gymnastieklokaal lepelde een kleine Mirjam Bikker moeiteloos de namen van de bewindspersonen van het kabinet-Lubbers III op, niet wetende dat ze jaren later als ChristenUnie-leider zou helpen een kabinet te laten vallen. ‘Het is verdrietig dat ook onder christenen een ‘deugt wel, ...
Sjoerd Wielenga