Ierse en Noorse improvisaties over Nederlandse geluidscollages

Minco Eggersman ontpopte zich de laatste jaren tot een succesvol filmcomponist. Op 29 september won hij op het Nederlands Film Festival een Gouden Kalf voor zijn muziek in de film De man uit Rome van Jaap van Heusden.

09 november 2023 – verschenen editie 2023nr09
Schommelen-tussen-genieten-en-gedogen

Samen met de ervaren opnametechnicus Theodoor Borger trekt Eggersman zich wekelijks terug in de Klankzicht-studio om spelenderwijs muzikale ideeën uit te werken. De daar ontstane geluidscollages laten ze bewust open, zodat door hen uitgenodigde gastsolisten die ruimtes creatief kunnen invullen. De Noorse trompettist Mathias Eick completeerde in 2018 de stukken die op het album Unifony belandden. Deze hybride manier van werken beviel goed en voor hun tweede album riepen Eggersman en Borger de hulp in van de Amerikaanse pianist Aaron Parks en de IJslandse saxofonist Óskar Gudjónsson. Enthousiaste reacties vanuit de hele wereld stimuleerden de Nederlandse musici tot het opnemen van een derde album. Op Unifony III, dat op…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas