Hoop tegen de klippen op, zoals Harold voordoet, kan de wereld wel gebruiken

Soms gaat ineens de knop om. Is er een inzicht waar je niet omheen kunt. De tijd van denken is voorbij, nu komt het aan op actie. Bij Harold Fry gebeurt dat als hij in gesprek is met een meisje met blauw haar.

05 oktober 2023 – verschenen editie 2023nr08
47 Film groot

Ze zit achter de kassa bij het tankstation waar hij melk koopt. Hij vertelt haar over zijn vriendin Queenie, die kanker heeft. Zij steekt hem een hart onder de riem. Zegt iets over geloof hebben dat je een verschil kunt maken, over hoop hebben als al het andere je uit handen is geslagen. Het kwartje valt bij Harold. Eerst wilde hij zijn medeleven betuigen met een krabbel op een ansichtkaart, nu weet hij dat er meer nodig is. En dus belt hij naar het hospice waar Queenie verblijft met één simpele opdracht: hij komt naar haar toe en zolang hij loopt moet zij blijven leven. Goed om te weten: voorheen…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meest gelezen op denieuwekoers.nl
Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith