Hoe iPhones en iPads ons minder mens hebben gemaakt
25 jaar geleden lanceerde Apple z’n legendarische Think Different-campagne. Een lofzang op de crazy ones, de misfits, de trouble makers. Zij die de dingen anders durven zien, hield Steve Jobs ons voor, veranderen de wereld. Veranderd zijn we zeker. Maar, zegt Trevor Sutton, niet ten goede. "De techreuzen laten de mensheid ziek, afgeleid en in permanente staat van technohypnose achter."

Bij de tiende verjaardag van de sterfdag van Steve Jobs hield Apple een herdenkingsbijeenkomst op Apple Park in Califorina. Er werd een nooit eerder vertoonde versie van de Think Different-reclamespot afgespeeld, waarin Jobs zelf de voice-over voor zijn rekening nam. De aanwezigen hoorden hoe Jobs zelf hen toesprak, als ware het een laatste aansporing. ‘De mensen die gek genoeg zijn om te denken dat ze de wereld kunnen veranderen, zijn degenen die dat ook werkelijk doen.’ Steve Jobs had veel vaste overtuigingen. Zwarte coltruien zijn de beste truien. Uit-aan-knoppen zijn lelijk. En om een optimale gebruikservaring te garanderen, moeten producten van Apple gesloten systemen zijn: niet verenigbaar met producten van…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Avondmaal vieren op de snelweg. Kun je dat theologisch eigenlijk wel maken?
Mirjam Bikker: ‘Christenen schrijven mij dat ik niet aan het avondmaal mag’
Gereformeerde gezindte in rep en roer over het aanbod van genade
'Dit is niet de eindtijd, dit is ons moment'
Heeft christelijke politiek nog bestaansrecht?
Meer artikelen in dossier Theologie & filosofie

'Dit is niet de eindtijd, dit is ons moment'
09 november 2023Het is misschien fijn om te denken dat we in de eindtijd leven, want dat betekent dat God binnenkort alle dingen nieuw maakt. Maar dat ontslaat ons van al onze verantwoordelijkheden als mens om op een goede manier door onze crises te navigeren, zegt Willem Maarten Dekker. "Wie om vrede bidt zonder ...

Avondmaal vieren op de snelweg. Kun je dat theologisch eigenlijk wel maken?
09 november 2023Kun je burgerlijk ongehoorzaam zijn met een bijbel in je binnenzak? Dominee Folkert de Jong denkt van wel. Hij duikelde het Kairos-document op, dat in 1985 in Zuid-Afrika verscheen in de strijd tegen de apartheid, en legt uit waar hij parallellen ziet.

Gereformeerde gezindte in rep en roer over het aanbod van genade
09 november 2023Sinds de hersteld-hervormde dominee Gert van den Brink z'n reformatorische collega's vorig jaar van misleidende prediking betichtte, vliegen verwijten over en weer. Maar echt gesprek blijft uit. Wat is er nou eigenlijk aan de hand? En waarom ligt het zo gevoelig?