Het leven is goed en je wilt alleen maar dansen

Veel mensen vertrokken deze zomer weer naar Zuid-Europese vakantieoorden, daar waar de zon altijd schijnt en het eten lekker is. Luisteren naar dit album van saxofonist Femke IJlstra en pianist Celia García-García heeft hetzelfde effect: je raakt ervan doordrongen dat het leven goed is en wilt eigenlijk maar één ding, namelijk dansen!

01 september 2022 – verschenen editie 2022nr07
Het-leven-is-goed-en-je-wilt-alleen-maar-dansen

De saxofoon werd in 1840 ontwikkeld door meneer Sax. Verschillende componisten, zoals Berlioz, Rachmaninov en Gershwin, schreven voor de saxofoon als orkestinstrument of als kamermuziekinstrument. De meeste composities op deze cd zijn bewerkt voor saxofoon en piano, omdat er in de negentiende eeuw nog niet zoveel werken voor de saxofoon waren. Bekende nummers, zoals de ‘Pièce en forme de Habanera’ van Maurice Ravel en ‘Siete canciones populares españolas’ van Manuel de Falla, worden afgewisseld met onbekendere werken die allemaal te maken hebben met Zuid-Europa. Aangename verrassing van de cd is het vijfdelige ‘Tableaux de Provence’ van Paule Maurice, oorspronkelijk geschreven voor de saxofoon. Speelse en dromerige muziek, geïnspireerd door de…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas