‘Het christendom heeft geen tijdloze ethiek over de romantische liefde’
Festival Liefde2020 breekt later deze maand in Amsterdam een lans voor duurzame relaties. Niks mis mee, zegt theoloog Alain Verheij, "maar toch hoop ik dat ook de thema’s die echt bij onze tijd horen – het aantal singles en echtscheidingen groeit – aan bod komen. Hoe kun je díé levenssituaties op een mooie manier vormgeven?"
Op de avond voor Valentijnsdag kunnen twintigers en dertigers terecht in De Nieuwe Poort in Amsterdam om iets te leren over de liefde. Festival Liefde2020 gaat uit van samenwerkende christelijke organisaties die een lans willen breken voor duurzame relaties. Het speelveld is niet eenvoudig: het echtscheidingspercentage ligt rond de 40 procent, samenwonenden gaan in nog groteren getale uit elkaar en intussen blijft men de lat maar hoger leggen in de zoektocht naar de juiste partner(s). Hoe boek je relationeel succes? Tijd om daar de tanden op stuk te breken aan de hand van wetenschappers Esther Kluwer en Ellen Laan, relatietherapeut Cocky Drost en reli-ondernemer Ruben van Zwieten. Singles De relatie…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Esther Maria Magnis: 'Hoe kan het nou waar zijn dat jij dezelfde God kent?'
Corien Oranje: ‘Ik heb vaak het gevoel dat ik tekortschiet’
Krimp? We zijn gewoon nog aan het ontdekken hoe we moeten groeien
Het nieuwe kabinet ademt de geest van Absalom
Maarten Burggraaf: ‘Ik ben bang voor de dood – wie zou dat niet zijn?’
Hij bedoelde er niets mee. Daar ga je toch bijna van vloeken?
05 september 2024De opening van de Olympische Spelen deed veel stof opwaaien; christenen dachten dat er gespot werd met het Laatste Avondmaal. Uiteindelijk bleek het een verbeelding van een bacchanaal van de Griekse goden te zijn. Kees van Ekris was vooral benieuwd naar wat de kunstenaar ermee wilde zeggen. Maar dat ...
Het verdwijnen van hoop – daar kunnen we niet tegen
05 september 2024Dat het er tamelijk hopeloos met ons mensen voorstaat – dat is een open deur intrappen. De een heeft het over de klimaatcrisis, de ander over de vluchtelingencrisis, en zo zijn er nog wat accentverschillen, maar echt hoopvol staan maar weinigen in het leven, als ze eerlijk worden.
In een goede tuin is de mens niet heer en meester
05 september 2024In De mierenkaravaan van Mariken Heitman kun je de ondoorgrondelijke aarde van de moestuin haast ruiken. Het is de moeite waard. Want wie de geheimen van de natuur op het spoor komt, komt ook dichter bij de geheimen van z'n eigen leven.