De Oude Koers – Het asokabinet

‘De 7 pijnpunten van het asokabinet’ kopte cv•koers in april 2011. Op de cover prijkte een foto van het voltallige kabinet, dat op 14 oktober 2010 was geïnstalleerd. cv•koers maakte zich er druk over dat de kwetsbare groepen in de samenleving de dupe worden van het kabinet-Rutte (VVD en CDA, met gedoogsteun van PVV). ‘Dat kan anders, premier Rutte’, waarschuwde de redactie streng.

07 juni 2024 – verschenen editie 2024nr05
Scherm­afbeelding 2024-06-07 om 08.29.22

cv.koers, nummer 3, 2011 (april) Wat waren die 7 pijnpunten? Het artikel somde ze een voor een op. 1. Weinig oog voor de derde wereldHet kabinet bezuinigde op ontwikkelingssamenwerking. 2. Kwetsbare groepen zijn de dupeOmdat het kabinet wilde korten op bijstandsuitkeringen zouden kwetsbare jongeren minder makkelijk aan het werk komen. 3. Inburgeren wordt een duur grapjeHet budget voor inburgeringscursussen werd afgebouwd. ‘Van het gastvrije karakter van Nederland blijft met deze maatregel weinig over.’4. Het einde van het rugzakjeExtra zorg aan kwetsbare leerlingen in het reguliere onderwijs – zou verdwijnen.5. Illegalen zijn voortaan criminelenNederland ‘boet in aan medemenselijkheid’ met maatregelen die illegaliteit bestempelden als criminaliteit. Bovendien lapte het kabinet volgens een…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meer artikelen in dossier Nederlandse politiek

‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Hoe-boeren-en-natuurbeschermers-in-Brabant-de-handen-juist-ineenslaan
Nederlandse politiek

Hoe boeren en natuurbeschermers in Brabant de handen juist ineenslaan

07 maart 2024
Brabantse boeren- en natuurorganisaties hebben een nieuwe manier ontwikkeld om boeren te belonen voor natuur- en milieubeheer. Honderden melkveehouders doen al mee.
Frank Mulder
58 Kuyper
Nederlandse politiek

Met Kuyper in de Gazastrook

14 december 2023
Hoe zou Abraham Kuyper als journalist naar Gaza hebben gekeken? Want, en dat is de grote verrassing, meer dan politicus en theoloog was hij een halve eeuw lang journalist, zo blijkt uit het proefschrift van Johan Snel. Met een visie op de journalistiek die nog altijd actueel is.
Johan Snel