Hapklare brokken worden eenkleurige pap

Hoeveel vliegen kun je in één klap slaan? Lifesongs lijkt de vraag als uitdaging te zien. Het dubbelalbum (21 songs!) viert twee decennia aan Casting Crowns-klassiekers. Een ‘greatest hits’ dus … met een paar twists.

14 december 2023 – verschenen editie 2023nr10
Hapklare-brokken-worden-eenkleurige-pap

Ten eerste zijn de liedjes opnieuw opgenomen met een lange lijst gastartiesten: Steven Curtis Chapman, Sawyer Brown, Amy Grant, Natalie Grant, Zach Williams … eigenlijk laat iedere ‘middle of the road’ artiest hier wel van zich horen. De andere twist is dat van de gelegenheid gebruikgemaakt is om diverse liedjes opnieuw te arrangeren. Zo ontstaan er daadwerkelijk interessante nieuwe versies van ‘Who Am I’ (met Mercy Me) en ‘Lifesong’ (lekker funky met Tauren Wells). ‘Glorious Day’ krijgt een gospeltintje. Bepaalde koppelingen van artiest en lied voelen als een maatpak. CAIN zingt ‘Nobody’ alsof het eigen materiaal betreft en ook Amy Grants versie van ‘Scars in Heaven’ past goed. Toch valt…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith