Hannah verwacht meer van haar ouders. En terecht.

“Ik heb er toch niks over te zeggen”, verzucht Hannah vanaf de achterbank van de auto. Haar ouders, Piv en Ulrik, zijn met haar onderweg naar een nieuwe school. “Het wordt vast heel leuk”, zeggen ze niet voor de eerste keer.

13 juli 2023 – verschenen editie 2023nr06
Hannah-verwacht-meer-van-haar-ouders.-En-terecht

Het is namelijk al de vierde keer dat Hannah naar een nieuwe school gaat. Het wordt al snel duidelijk dat zij niet zozeer een probleem heeft om ergens te aarden, maar dat haar ouders Piv en Ulrik er allerlei ambities op na houden. Niet in de laatste plaats voor háár. Wat volgt, is een komisch verslag van een wel heel bijzonder schoolkamp voor de ouders en de kinderen uit de klas. De kinderen zijn bijna niet in beeld, het zijn de ouders die de boventoon voeren. Het schoolkamp verwordt tot een cocktail van rivaliteit, pikorde, bovenmatig drankgebruik en ongemakkelijke gesprekken over inclusie en buitenbeentjes in de klas. Dit zou aanleiding…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas