Händel op soms een zacht bedje, dan weer een kwieke trampo

Deze heerlijke Händel-cd bevat de aria 'Praise the Lord with cheerful noise', maar het foutje op de tracklist ‘cheerful voice’ lijkt wel opzet: Julie Roset zingt inderdaad met vreugde; deze stem vol zonlicht neemt de luisteraar direct voor zich in.

05 oktober 2022 – verschenen editie 2022nr08
Händel op soms een zacht bedje, dan weer een kwieke trampo

De 25-jarige Française ontwikkelde haar lyrische coloratuursopraan aan de conservatoria van Avignon en Genève en aan de beroemde Juilliard School in New York, waar ze dit jaar prijswinnares was bij de Metropolitan Opera Lafont Competition. De Met is een huis voor stemkanonnen en volbloed romantiek, maar Roset lijkt vooralsnog in barok het best thuis. Ze werkt dikwijls met zowel het Nederlandse ensemble Holland Baroque als Leonardo García Alarcón. Deze Argentijnse topdirigent in oude muziek biedt hier met het Millenium Orchestra soms een zacht bedje, dan weer een kwieke trampoline waar Rosets stem geweldig op gedijt. In de solocantate ‘Gloria’, pas in 2001 herontdekt, verhult een zeer naturelle voordracht haast hoe…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas