Alles beter dan nooit te hebben liefgehad

Volgende maand viert Claude Lelouch zijn vijfentachtigste verjaardag. Anders dan veel leeftijdgenoten denkt de Franse filmmaker niet aan stoppen. Trots presenteert hij zijn vijftigste speelfilm in zijn zestigjarige carrière.

01 september 2022 – verschenen editie 2022nr07
Geveinsde-liefde

 Prijswinnende hoogtepunten daarvan zijn Les Misérables (1995), Les uns et les autres (1981), Toute une vie (1974) en het Oscarwinnende Un homme et une femme (1966). Maar bij een veelfilmer als Lelouch vind je onvermijdelijk ook herhalingen van zetten. L’amour c’est mieux que la vie begint veelbelovend. We zien een montage van een prachtige wereldreis, vervolgens informeert Gérard (Gérard Darmon) in zijn ochtendjas naar de mogelijkheden van zo’n tocht. “Zodra het weer kan na corona”, klinkt het optimistische antwoord. Teleurgesteld legt Gérard de telefoon neer. Hij heeft geen tijd om daarop te wachten. Hij is terminaal en de dokter geeft hem nog maar enkele weken. Wat doe je als stervende…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith