Eva Cassidy schittert als nooit tevoren

Op 2 februari zou de vroeg gestorven Amerikaanse zangeres Eva Cassidy (1963-1996) zestig zijn geworden. Nieuw werk zit er niet meer in, toch is de cd I Can Only Be Me een heuse verrassing.

06 april 2023 – verschenen editie 2023nr03
Eva-Cassidy-schittert-als-nooit-tevoren

Voor dit project is de zang van Eva Cassidy digitaal uit oude opnames geknipt. Met behulp van de nieuwste AI-technieken lukte het om kakelend publiek, rammelend servies en valsspelende muzikanten weg te filteren. De begeleiding wordt nu verzorgd door het London Symphony Orchestra. De voordracht van Cassidy is zo overtuigend en krachtig dat ze geen moment wordt overvleugeld door het Britse orkest. De orkest-arrangementen zijn perfect afgesteld op de stem van Cassidy, die binnen deze muzikale omlijsting schittert als nooit tevoren. Naast ballads als ‘Songbird’ en ‘Autumn Leaves’ kunnen de Londense musici goed uit de voeten met gospel- en jazznummers als ‘People Get Ready’, ‘Ain’t No Sunshine’ en ‘You’ve Changed’,…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith