Effectief getuigen: hoe bekeer je iemand tot het christendom?

Je geloof delen met anderen, zeker wanneer het andersgelovigen betreft, valt niet mee. Anderen proberen te overtuigen van jouw geloof lijkt vandaag al helemaal problematisch. Benno van den Toren en Kang-San Tan doen in dit boek voor hoe dit toch kan.

01 februari 2024 – verschenen editie 2024nr01
Effectief-getuigen-hoe-bekeer-je-iemand-tot-het-christendom Effectief getuigen: hoe bekeer je iemand tot het christendom?

Hoe gaan de auteurs te werk?Ze nemen je mee in een zoektocht naar een manier om open en onbevangen van gedachten te wisselen met ‘religieuze en niet-religieuze naasten’. Natuurlijk moet je dan denken aan moslims en hindoes, maar de auteurs betrekken ook de ‘seculiere modernist’ in hun gesprek. In deel 1 leggen ze hun theoretische vloertje en in deel 2 illustreren ze hun voorstel met casestudies. Een sterk punt van dit boek is de aandacht voor contextualiteit en attitude. In feite maken de auteurs de balans op van het leven in een plurale wereld waarin de postkoloniale kritiek volop klinkt, en ook theologisch verwerkt moet worden. Zo pleiten ze voor…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith