Effectief getuigen: hoe bekeer je iemand tot het christendom?

Je geloof delen met anderen, zeker wanneer het andersgelovigen betreft, valt niet mee. Anderen proberen te overtuigen van jouw geloof lijkt vandaag al helemaal problematisch. Benno van den Toren en Kang-San Tan doen in dit boek voor hoe dit toch kan.

01 februari 2024 – verschenen editie 2024nr01
Effectief-getuigen-hoe-bekeer-je-iemand-tot-het-christendom Effectief getuigen: hoe bekeer je iemand tot het christendom?

Hoe gaan de auteurs te werk?Ze nemen je mee in een zoektocht naar een manier om open en onbevangen van gedachten te wisselen met ‘religieuze en niet-religieuze naasten’. Natuurlijk moet je dan denken aan moslims en hindoes, maar de auteurs betrekken ook de ‘seculiere modernist’ in hun gesprek. In deel 1 leggen ze hun theoretische vloertje en in deel 2 illustreren ze hun voorstel met casestudies. Een sterk punt van dit boek is de aandacht voor contextualiteit en attitude. In feite maken de auteurs de balans op van het leven in een plurale wereld waarin de postkoloniale kritiek volop klinkt, en ook theologisch verwerkt moet worden. Zo pleiten ze voor…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas