Effectief getuigen: hoe bekeer je iemand tot het christendom?
Je geloof delen met anderen, zeker wanneer het andersgelovigen betreft, valt niet mee. Anderen proberen te overtuigen van jouw geloof lijkt vandaag al helemaal problematisch. Benno van den Toren en Kang-San Tan doen in dit boek voor hoe dit toch kan.

Hoe gaan de auteurs te werk?Ze nemen je mee in een zoektocht naar een manier om open en onbevangen van gedachten te wisselen met ‘religieuze en niet-religieuze naasten’. Natuurlijk moet je dan denken aan moslims en hindoes, maar de auteurs betrekken ook de ‘seculiere modernist’ in hun gesprek. In deel 1 leggen ze hun theoretische vloertje en in deel 2 illustreren ze hun voorstel met casestudies. Een sterk punt van dit boek is de aandacht voor contextualiteit en attitude. In feite maken de auteurs de balans op van het leven in een plurale wereld waarin de postkoloniale kritiek volop klinkt, en ook theologisch verwerkt moet worden. Zo pleiten ze voor…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Zij kregen nooit excuses van ons
06 februari 2025Hoewel er op internationaal niveau kleine maar hoopvolle stappen worden gezet om de inwoners van West-Papoea recht te doen, is er nog een lange weg te gaan, ziet Aad Kamsteeg (84). De Nederlandse overheid zou om te beginnen weleens excuses mogen maken, zegt hij. ‘Ik lees in de Bijbel dat Hij hart ...

De democratie heeft ons geloof nodig
06 februari 2025Een donkere geopolitieke tijd breekt aan. Democratie vraagt nu om geloof: een grondhouding van vertrouwen, weerbaarheid en actie.

Wie ben ik zonder jou?
06 februari 2025In een tijdperk waarin autonomie het hoogste goed is, en iedereen zelf mag bepalen wie hij, zij of die is; zijn we toch eenzamer dan ooit, en piekt de druk op de geestelijke gezondheidszorg. We zijn iets vergeten, zegt psycholoog Liesbeth Woertman (die te rade ging bij dominees, godsdienstfilosofen ...