Een vrouw van God is ‘modest’ en staat vroeg op

We kruipen in de huid van de fictieve tiener Fleur (14). Hoe zien haar eerste twee uur op TikTok eruit?

31 augustus 2023 – verschenen editie 2023nr07
Fleur - Dall-E Dit is Fleur. Ze is een AI-gegenereerd beeld. Dit is het resultaat als je Bing vraagt een portret te maken van een 14-jarig, Nederlands, christelijk meisje.

Voor het algoritme van TikTok is het al snel duidelijk: @fleur__x0 is een meisje. En dus wordt zij direct gebombardeerd met skincare routines van meiden die hun haar strak naar achteren hebben getrokken met allemaal dezelfde, dikke, roze haarband om vervolgens allerlei serums, crèmes en gels op hun huid aan te brengen. Ook zitten er ‘GRWM’-video’s bij (get ready with me), waarin haar leeftijdsgenoten ellenlange verhalen ophangen tegen de camera over wat dat ene meisje op school nou weer deed, terwijl ze hun gezicht volsmeren met make-up om eruit te zien alsof ze niets op hebben. Ook Fleur heeft, net als @Daan1650, van het bestaan van #christiantiktok gehoord en tikt…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith