Een film met oog voor de kleine dingen, maar weinig diepgang

Een nieuwe dag ontluikt. Al zou het zomaar het einde van een dag kunnen zijn, want de eerste beelden van dit kustplaatje in Georgië zijn geschoten in prachtig zwart-wit.

09 november 2023 – verschenen editie 2023nr09
Een-film-met-oog-voor-de-kleine-dingen-maar-weinig-diepgang

Maar te horen aan het geluid van de straat, moeten de mensen nog ontwaken. De camera staat op een dak en draait langzaam. We kijken uit over de wooncomplexen rondom een binnenplaats. Dadelijk neemt de camera ons mee de huizen in om kennis te maken met de bewoners. Een ruziemakend echtpaar en twee echtelieden die elkaar juist mijden. Een hopeloos verliefde tiener en een nogal verwaande tiener. Een violist met een midlifecrisis en een gitarist met veel gevoel voor drama. Ze zijn allemaal met elkaar verbonden doordat ze toevallig dezelfde binnenplaats delen. Drawing Lots is een postuum uitgekomen speelfilm van schrijver, filmmaker en hoogleraar Zaza Khalvashi. De film is afgemaakt…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meest gelezen op denieuwekoers.nl
Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith