Een eigenzinnige cocktail van klanken en stijlen

De Amerikaanse singer-songwriter Santigold noemt haar nieuwe album: Spirituals. Met die titel verwijst ze naar de muziek die hoop en troost gaf aan mensen die opgroeiden onder ellendige omstandigheden tijdens de periode van de slavernij.

05 oktober 2022 – verschenen editie 2022nr08
Aanstekelijke-assertiviteit-is-beperkt-houdbaar

Santi White, zoals de in Los Angeles wonende multi-kunstenaar in werkelijkheid heet, begon haar artistieke carrière in de jaren negentig als zangeres van de punkband Stiffed. Hoewel de muziekindustrie de neiging heeft artiesten in een hokje te stoppen, besloot Santigold zich daar niets van aan te trekken. In 2008 debuteerde ze met haar eigen album Santigold. Net als haar eerdere werk bevat Spirituals een eigenzinnige cocktail van klanken en stijlen; van afrobeat, gelaagde synthesizerpop, hiphop, dance, funk tot r&b en reggae. Santigolds stem kent vele registers, waarmee ze haar luisteraars net zo gemakkelijk kan verleiden als schril van zich vervreemden. De muziek op Spirituals klinkt evenwichtig en eigentijds met genoeg…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas