Duiveluitdrijving volgens Miskotte

‘Nieuw ontdekte preken’ van K.H. Miskotte, verschenen in boekvorm, getiteld: Te midden van het tumult – dat is juichen, voor wie zijn werk kent. Maar als je Miskotte (1894-1976) niet kent, niet bij de incrowd hoort?

13 juli 2022 – verschenen editie 2022nr06
Duiveluitdrijving-volgens-Miskotte

Dan geeft dit boek je een interessante, directe kijk op wie hij was, en ook zicht op een specifiek type prediking: existentieel en toch ook bemoedigend, zonder goedkope vriendelijkheid. Miskotte was iemand die je ziel binnenstebuiten kon trekken, zonder op de psychologische toer te gaan. Miskotte was een echte preektijger, hij nam zijn luisteraars mee in een avontuur. Van de uitleg van bijbelverhalen gaat hij naar de levenservaring van nu, en dan begint het balanceren boven de afgrond. Wat geloven we nog, of opnieuw, en hebben die oude geloofsverhalen het vermogen ons toch weer mee te nemen? Als je hier leest over ‘vermoeidheid’, als kenmerk van mensen vandaag maar ook…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas