De rot achter de romantiek

Uit eten gaan geldt voor velen als ultieme romantiek. De avonturen van chef-koks stellen films voor als vergelijkbaar romantisch, met minimale tegenslag.

05 oktober 2022 – verschenen editie 2022nr08

Zo krijgt fijnproever Stanley Tucci in zijn Big Night (1996) te maken met concurrentie. In Pixars Ratatouille (2007) zorgt een rat in de keuken voor problemen met hygiëne, met alle druk van autoriteiten en critici van dien. In No Reservations (2007) gooit hectisch familieleven roet in het eten. In Lasse Hallströms The Hundred-Foot Journey (2014) komt xenofobie om de hoek kijken. In het wat reëlere Burnt (2015) probeert Bradley Cooper zijn door de keukenstress gegroeide drugsverslaving en bijkomende schulden te overwinnen. Ondanks de kuilen in de weg, blijft de fascinatie voor de kunst van het kokkerellen fier overeind. Je mond behoudt bij deze films een glimlach en de kans op…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas