‘De ongelijkheid is toegenomen’
Het aantal dak- en thuislozen is sinds 2010 verdubbeld, er is woningnood en voedselbanken schieten als paddenstoelen uit de grond. Na een “decennialang individualistisch uitgedragen mensbeeld”, vindt Don Ceder (CU) het hoog tijd de samenleving op een andere manier te organiseren.
In 2018 schopte u het tot een plaats op de lijst ’30 Under 30′ van het Amerikaanse zakenblad Forbes. Dat was vanwege uw inzet op het gebied van de schuldenproblematiek in Nederland. In welke positie bent u op dat vlak invloedrijker: die van politicus of advocaat? “Op individueel niveau heb ik als advocaat veel mensen mogen bijstaan, maar de afgelopen jaren dacht ik steeds vaker: dit is dweilen met de kraan open. Het huidige beleid heeft heel vervelende neveneffecten voor kwetsbare mensen. Denk aan de kostendelersnorm, waardoor sommige moeders in de bijstand kinderen uit huis zetten omdat ze anders worden gekort op de uitkering. Er is meer te noemen. Ik…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Esther van Fenema: "Mijn relatie met God is te intiem om over te praten"
Kerst begint niet bij het licht. Maar in de ramp. In de nacht.
Marilynne Robinson: Alle mensen delen in Gods adem
Het begint allemaal met ontvankelijkheid
Stefan Paas: 'NSC bedoelde het zo goed'
Meer artikelen in dossier Nederlandse politiek
Stefan Paas: 'NSC bedoelde het zo goed'
12 december 2024Zou Reinhold Niebuhr trots geweest zijn op Pieter Omtzigt? Die vraag bekroop me na het lezen van Jeremy Sabella’s mooie biografie van Niebuhr (1892-1971), die onlangs is vertaald door Menno Kamminga en Simon Polinder.
Jan Siebelink: ‘Nog steeds overvalt mij om de haverklap het schrijnende gemis’
12 december 2024De vrouw van Jan Siebelink (1938) is er niet meer, maar in taal probeert hij haar terug te vinden. Onderwijl is het stil in dat grote huis, vreselijk stil. “Als je het mooi wilt opschrijven, moet je die stilte suggereren, maar daar heb ik nog helemaal geen zin in, dan wordt het een boek.”
Het nieuwe kabinet ademt de geest van Absalom
11 juli 2024Ja, de overheid verdient respect omdat alle gezag van God komt, zegt Stefan Paas. Maar 'er is verschil tussen een overheid die, ondanks veel gebreken, aanspreekbaar is op morele normen en een overheid die welbewust inzet op het institutionaliseren van immoraliteit'.