‘De oliekruik van de weduwe raakte maar niet leeg. Dat is hoe God werkt’
Veel kerkgangers belijden dat ze Jezus met open armen in hun leven willen ontvangen, maar is dat wel zo?, vraagt theologe Karen González zich af. "Jezus had niets te bieden. Hij was een buitenlandse baby; zonder geld en in levensgevaar. En hoe gaan wij met zulke mensen om?"

Als baby werd Karen González rooms-katholiek gedoopt in haar geboorteland Guatemala. Verder deden haar ouders niet veel met hun geloofstraditie. Boven haar wieg hing geen afbeelding van Jezus, maar van Che Guevara. Op tienjarige leeftijd liet Karen zich opnieuw dopen, maar deze keer in de Amerikaanse pinksterkerk die zij met haar oma bezocht. De familie was intussen geëmigreerd van Midden-Amerika naar de Verenigde Staten. Tegenwoordig is González protestants theoloog. Ze werkt als manager bij een grote christelijke non-profitorganisatie en toert (momenteel even vooral digitaal) langs vele kerken om haar verhaal te vertellen. ‘Ik ben christen, maar ik ben ook nog steeds Latina, en Guatemalaanse, en immigrant, en vrouw’, lees je…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief
Anne-Marie Briemen: ‘Ik dacht: als ik dit toelaat, ontploft de gemeente’
Abortusactivist Rebecca Gomperts: 'Waar mijn ongemak bij abortus zit? Dat is niet relevant'
'Het nieuwe heilsdrama moet over vrede stichten gaan'
'Ik wil niet de bange mens zijn'
Oekraïens theoloog in Nederland, Dmytro Bintsarovskyi: 'Bid om vrede, maar bid ook voor het leger'
Meer artikelen in dossier Amerikaanse verkiezingen

Biden en Iran-e-islam
16 februari 2021COVID-19, herstel van de economie, opwarming van de aarde, verwaarloosde bondgenootschappen, Chinese en Russische rivaliteit… Joe Biden staat als nieuw geïnstalleerde president heel wat te wachten. Maar ook de dreiging van verspreiding van kernwapens naar agressieve staten is acuut. Naast ...

Duitsland blij met Biden
04 december 2020De buitenlandse politiek van elke staat kent constanten, onafhankelijk van de politieke kleur van zijn leiders. Dat heeft ermee te maken dat er vanwege geografie, grondstoffenvoorraden of bevolkingsomvang, vaste nationale belangen zijn. Tegelijk kan een regeringswisseling wel voor koerswijzigingen ...

Engeland vs. de Verenigde Staten
04 november 2020Op het omslag van Het Churchillcomplex staan twee foto’s. Op de ene zien we Winston Churchill met Franklin D. Roosevelt op een grasveldje staan. Deftige heren uit een vervlogen tijdperk: de oorlogspremier van het Verenigd Koninkrijk en de toenmalige president van de Verenigde Staten.