
De natuur vergeeft nooit
Al meer dan een jaar zijn we bezig de coronapandemie te bestrijden. Deze pandemie heeft een aanzienlijke impact op ons leven gehad en we kunnen veel leren van en concluderen uit onze ervaringen. Maar wat mij veel bezighoudt, is wat ik de vernietiging van Gods ecologie noem.
Daarmee bedoel ik het feit dat we allemaal met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk zijn. Niet alleen met mensen, maar ook met de natuur – planten, dieren, levende en niet-levende materie. We maken deel uit van hetzelfde ecosysteem dat God heeft geschapen. Wij mensen naar Gods beeld, de natuur door Gods Woord (Johannes 1). Met de opkomst van het kapitalisme, het groeiende consumentisme dat voortkomt uit menselijke hebzucht, en de onevenwichtige globalisering, hebben mensen niet alleen onderling oorlogen en onrecht veroorzaakt, maar ze vernietigen ook de aarde en breken de harmonie die God in gedachten had voor een prachtige wereld. Aan het begin van de jaren negentig studeerde ik…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Waarom een totale zege onwaarschijnlijk is
01 februari 2023Nu het deze maand een jaar geleden is dat Poetin Oekraïne binnenviel, rijst de vraag: wat staat de wereld de komende tijd te wachten? Aad Kamsteeg verkent de scenario's.

Was Segers een prekende evangelist?
01 februari 2023De gewezen ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers bleef als politicus een evangelist, werd in terugblikken op diens politieke loopbaan wel gememoreerd. Die waarneming verdient uitleg en verdieping – al was het maar omdat hier onherroepelijk een stijlbreuk gaat plaatsvinden na het aantreden van jurist ...

Patrick Loobuyck: 'De ander kan ook weleens iets zinvols te vertellen hebben'
01 februari 2023Burgerschap is niet ervoor zorgen dat alle inwoners van een land dezelfde liberale denkbeelden hebben, maar vooral iedereen de ruimte geven om een eigen leven te leiden, zegt moraalfilosoof Patrick Loobuyck. Maar dat vraagt automatisch van iemand dat die een ander diezelfde ruimte gunt. 'De kunst is ...