De natuur blijkt niet zo idyllisch als gehoopt

Een jonge man, genaamd Will Andrews, verlaat eind negentiende eeuw de universiteit van Harvard. Zijn plan is te ontdekken hoe het leven echt in elkaar steekt en beter zicht te krijgen op wie hij zelf is.

14 december 2023 – verschenen editie 2023nr10
De-natuur-blijkt-niet-zo-idyllisch-als-gehoopt

Antwoorden hoopt hij te vinden in de natuur en dus meldt hij zich in het plaatsje Butcher’s Crossing, erop gebrand deel te nemen aan een expeditie van bizonjagers. Daar maakt hij kennis met een oude rot in het vak: Miller. Deze Miller beweert een vallei te kennen waar een grote kudde bizons verblijft. Het zou de meest spectaculaire opbrengst ooit gezien kunnen betekenen. Als Will Andrews de onderneming bekostigt, zal hij een avontuur als nooit tevoren beleven. Er zijn van die verhalen die je slechts kunt begrijpen van achter naar voren. Butcher’s Crossing is zo’n verhaal. Het is gebaseerd op een boek uit 1960 van de schrijver John Williams. Het…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Kun-je-niet-onbekrompen-naast-Joden-staan
Goede gesprekken Mozes

Bart Wallet: 'Kun je niet onbekrompen naast Joden staan?'

14 december 2023
Als er iets is wat Bart Wallet boos kan maken, is het wel het toenemende antisemitisme waar ook zijn Joodse studenten mee geconfronteerd worden. 'Wat heb je aan vrome woorden als het er werkelijk op aankomt, zoals nu? Waar zijn jullie, CNV, FNV, PKN en RKK? Dit is jullie kans!'
Sjoerd Wielenga
Protest van de gemeenschapszin tegen de elite
Column

Protest van de gemeenschapszin tegen de elite

14 december 2023
Direct nadat de exitpoll een verpletterende overwinning voor de PVV had aangekondigd, zei VVD-leider Yeşilgöz: "De politiek moet beter luisteren naar de mensen." De uitslag van de verkiezingen lijkt te bevestigen dat de middenpartijen een volksopstand over het hoofd hebben gezien.
Stefan Paas
Op-de-drempel

Op de drempel

14 december 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? Deel twee van een tweeluik met zes portretten van mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith