De natuur blijkt niet zo idyllisch als gehoopt
Een jonge man, genaamd Will Andrews, verlaat eind negentiende eeuw de universiteit van Harvard. Zijn plan is te ontdekken hoe het leven echt in elkaar steekt en beter zicht te krijgen op wie hij zelf is.

Antwoorden hoopt hij te vinden in de natuur en dus meldt hij zich in het plaatsje Butcher’s Crossing, erop gebrand deel te nemen aan een expeditie van bizonjagers. Daar maakt hij kennis met een oude rot in het vak: Miller. Deze Miller beweert een vallei te kennen waar een grote kudde bizons verblijft. Het zou de meest spectaculaire opbrengst ooit gezien kunnen betekenen. Als Will Andrews de onderneming bekostigt, zal hij een avontuur als nooit tevoren beleven. Er zijn van die verhalen die je slechts kunt begrijpen van achter naar voren. Butcher’s Crossing is zo’n verhaal. Het is gebaseerd op een boek uit 1960 van de schrijver John Williams. Het…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Zij kregen nooit excuses van ons
06 februari 2025Hoewel er op internationaal niveau kleine maar hoopvolle stappen worden gezet om de inwoners van West-Papoea recht te doen, is er nog een lange weg te gaan, ziet Aad Kamsteeg (84). De Nederlandse overheid zou om te beginnen weleens excuses mogen maken, zegt hij. ‘Ik lees in de Bijbel dat Hij hart ...

De democratie heeft ons geloof nodig
06 februari 2025Een donkere geopolitieke tijd breekt aan. Democratie vraagt nu om geloof: een grondhouding van vertrouwen, weerbaarheid en actie.

Wie ben ik zonder jou?
06 februari 2025In een tijdperk waarin autonomie het hoogste goed is, en iedereen zelf mag bepalen wie hij, zij of die is; zijn we toch eenzamer dan ooit, en piekt de druk op de geestelijke gezondheidszorg. We zijn iets vergeten, zegt psycholoog Liesbeth Woertman (die te rade ging bij dominees, godsdienstfilosofen ...