Willem Maarten Dekker: ‘De liefde van God is ook een drama’

Ze zullen zijn boeken wel niet lezen, denkt Willem Maarten Dekker, die klasgenoten van vroeger, op het openbaar gymnasium. Maar ergens schrijft hij ze toch voor hen. Om ze te laten zien dat het toch waar is. Dat er toch een God is. “Ik lijd eraan dat zo veel mensen er de brui aan geven.”

03 maart 2022 – verschenen editie 2022nr02
De-liefde-van-God-is-ook-een-drama beeld Carel Schutte

Hoe houd je je geloof vast in een seculier tijdperk? Felix de Fijter onderneemt een persoonlijke zoektocht naar inspiratie en handvatten en interviewt in deze serie ervaren gelovigen uit alle hoeken van de christelijke traditie. Hoe zijn zij gevormd? Hoe zijn zij ‘erbij gebleven’? Wat is hun houvast? In deze aflevering predikant en schrijver Willem Maarten Dekker. Willem Maarten Dekker is een predikant die door journalisten en recensenten graag geduid wordt met kwalificaties als ‘tegendraads’ en ‘eigenzinnig’. Het zijn karakteriseringen waarin iets doorschemert van bewondering voor zijn avontuurlijke theologie, maar ook iets van weifeling bij de krasse consequenties ervan. En dat begrijp ik eigenlijk wel. Als Dekker in z’n jongste…

PREMIUM

Dit artikel is premium
Verder lezen? Neem een abonnement en lees de eerste vier edities voor € 9,-.

Abonneer

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meer artikelen in dossier Goede gesprekken

Wat-ik-geloof-dat-gaat-jou-niets-aan
Goede gesprekken

Paul van Dongen: 'Wat ik geloof, dat gaat jou niets aan'

04 april 2024
Als kunstenaar Paul van Dongen een hoopje zeewier tegenkomt op het strand, uitgespuugd door de zee, dan denkt hij: ik hoop dat mij dat ook overkomt, op een dag. "Als ik ben aangespoeld. Dat God mij ziet liggen, en dat Hij zegt: kom maar mee. Kom er maar bij."
Felix de Fijter
54 Harriette Verwey
Goede gesprekken Mozes

Harriette Verwey: ‘God heeft dat kind uit Suriname hoog geplaatst’

04 april 2024
Terugblikkend op haar loopbaan als toonaangevend cardioloog, is Harriette Verwey verwonderd hoe een Surinaams meisje in een vreemd land zo succesvol kon worden. Er was ook een keerzijde. "Ik heb veel hoogtepunten meegemaakt, maar ook veel eenzaamheid."
Sjoerd Wielenga
‘Als-er-een-hemel-is-kom-ik-er
Goede gesprekken Levensdagen

‘Als er een hemel is, kom ik er’

04 april 2024
Van op de bank zitten word je oud, meent Haddy de Jager (1940). Daarom is ze meestal onderweg, bijvoorbeeld met cadeautjes voor jarige prostituees die ze bezoekt. Aan God twijfelt ze niet, maar wat er precies na dit leven gebeurt ...?
Wilfred Hermans