De lachende vierde in Rutte III

Op 10 maart is het precies 500 dagen geleden dat het kabinet Rutte III van start ging. Kan de kleinste coalitiepartij potten breken in Rutte III? De Nieuwe Koers maakt in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen met mensen binnen en buiten de partij een balans op van 500 dagen ChristenUnie aan de macht.

01 maart 2019 – verschenen editie 2019nr02
De-lachende-vierde-in-Rutte-III

Eind februari 2019. Gert-Jan Segers, gestoken in een stemmig grijs pak, loopt in het Tweede Kamergebouw met ferme tred op groepjes studenten af. Vraagt waar ze wonen, wat ze studeren en van welke studentenvereniging ze zijn. Zo’n tachtig bestuurders van christelijke studentenverenigingen gaven gehoor aan de uitnodiging van de ChristenUnie voor het jaarlijkse evenement ‘Jasje Dasje’, waarmee de partij de band met studenten wil verstevigen. “Na de ouderen, zijn jullie aan de beurt,” grapt Segers, met een verwijzing naar het manifest Waardig Ouder van zijn partij. Maar hij wil de middag beginnen “onder een open hemel” en vraagt tijdens het gebed een zegen over de middag. De sfeer in de…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meer artikelen in dossier Nederlandse politiek

Hoe-boeren-en-natuurbeschermers-in-Brabant-de-handen-juist-ineenslaan
Nederlandse politiek

Hoe boeren en natuurbeschermers in Brabant de handen juist ineenslaan

07 maart 2024
Brabantse boeren- en natuurorganisaties hebben een nieuwe manier ontwikkeld om boeren te belonen voor natuur- en milieubeheer. Honderden melkveehouders doen al mee.
Frank Mulder
58 Kuyper
Nederlandse politiek

Met Kuyper in de Gazastrook

14 december 2023
Hoe zou Abraham Kuyper als journalist naar Gaza hebben gekeken? Want, en dat is de grote verrassing, meer dan politicus en theoloog was hij een halve eeuw lang journalist, zo blijkt uit het proefschrift van Johan Snel. Met een visie op de journalistiek die nog altijd actueel is.
Johan Snel
Heeft-christelijke-politiek-nog-bestaansrecht
Nederlandse politiek

Heeft christelijke politiek nog bestaansrecht?

09 november 2023
Dit voorjaar besloot volbloed christendemocraat Arie Kok niet meer op het CDA te stemmen. De zoveelste opportunistische reflex van de partij was hem er één te veel. En er begon iets te knagen. Is christelijke politiek nog wel haalbare kaart? Maar toen begonnen er dingen te bewegen.
Arie Kok