De hoge prijs van een Europese droom(baan)
In Notes From Brussels volgt de Nederlandse documentairemaker Nadine van Loon drie vrouwen die, onder de hoge werkdruk bij de Brusselse instellingen, hun Europese droom nastreven.

Een Duitse topambtenaar bij de Europese Commissie, een Poolse handelsjournalist en een jonge Franse politiek medewerker van een Europarlementariër. Alle drie werken ze hard, hebben ze hoge verwachtingen en betalen ze een zekere prijs voor hun Europese carrière. “Hoeveel ik moet werken,” zegt bijvoorbeeld de Duitse Beate Gminder, al vijfentwintig jaar werkzaam in de Europese Unie, “dat heb ik niet zelf in de hand.” Nadine van Loon is bepaald niet onbekend met die dynamiek. Ze werkte een aantal jaren terug zelf als politiek medewerker in het Europees Parlement, totdat ze een burn-out kreeg. Voor deze documentaire, haar debuut, keert ze terug. Ze geeft een fascinerende inkijk, die op de kijker…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Hoe Trumps christelijk nationalisme Europa binnensijpelt
De troost van een ruige kinderbijbel
Stap voor stap dichter bij het lijden
Minella van Bergeijk: 'Hoe kan ik hier nou thuis zijn?'
Willem Ouweneel: 'Ik heb aan mijn opvattingen getwijfeld, maar niet aan God'

Fluisteren van een andere wereld
06 maart 2025Zoals velen vandaag breek ik mij het hoofd over de vraag wat er in deze tijd gevraagd wordt. De wereld tuimelt van de ene crisis in de andere, en als ik niet uitkijk, blijf ik lamgeslagen en overweldigd achter.

Hoe Trumps christelijk nationalisme Europa binnensijpelt
06 maart 2025White christian nationalism is een van de drijvende krachten achter het nieuwe tijdperk-Trump. Een beweging van faith and fight. Wordt Europa het volgende strijdtoneel?

Zij kregen nooit excuses van ons
06 februari 2025Hoewel er op internationaal niveau kleine maar hoopvolle stappen worden gezet om de inwoners van West-Papoea recht te doen, is er nog een lange weg te gaan, ziet Aad Kamsteeg (84). De Nederlandse overheid zou om te beginnen weleens excuses mogen maken, zegt hij. ‘Ik lees in de Bijbel dat Hij hart ...