De Generatie Z doet wat de kerk niet durft: vragen stellen
Wie ben ik? Wat doe ik hier? Waarom ben ik mezelf deze vragen aan het stellen? En waarom biedt het geloof en de kerk me niet langer relevante handvatten? Katie Vlaardingerbroek wroet in onze tijdgeest, op zoek naar antwoorden.

Het is zondagochtend: de zon schijnt, de kerkklok luidt, familie en vrienden schudden elkaar de hand voor de ingang van het kerkgebouw. Ik sla ze gade van een afstandje en vraag me af welke kant van mijn haat-liefdeverhouding met de kerk vandaag zal winnen. Het is nu al bijna zes jaar geleden dat ik tot de pijnlijke ontdekking kwam dat ik, als kind uit een missionair gezin, nergens in kerkelijk Nederland een plek kon vinden. Waar ik ook was, ik was de vreemde eend in de bijt. Ik kon me niet voegen in een context waar ik een dringend gebrek aan bite en kritische zelfreflectie ervoer. Die ontdekking was slechts…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Hoe Trumps christelijk nationalisme Europa binnensijpelt
De troost van een ruige kinderbijbel
Stap voor stap dichter bij het lijden
Minella van Bergeijk: 'Hoe kan ik hier nou thuis zijn?'
Willem Ouweneel: 'Ik heb aan mijn opvattingen getwijfeld, maar niet aan God'

Fluisteren van een andere wereld
06 maart 2025Zoals velen vandaag breek ik mij het hoofd over de vraag wat er in deze tijd gevraagd wordt. De wereld tuimelt van de ene crisis in de andere, en als ik niet uitkijk, blijf ik lamgeslagen en overweldigd achter.

Hoe Trumps christelijk nationalisme Europa binnensijpelt
06 maart 2025White christian nationalism is een van de drijvende krachten achter het nieuwe tijdperk-Trump. Een beweging van faith and fight. Wordt Europa het volgende strijdtoneel?

Zij kregen nooit excuses van ons
06 februari 2025Hoewel er op internationaal niveau kleine maar hoopvolle stappen worden gezet om de inwoners van West-Papoea recht te doen, is er nog een lange weg te gaan, ziet Aad Kamsteeg (84). De Nederlandse overheid zou om te beginnen weleens excuses mogen maken, zegt hij. ‘Ik lees in de Bijbel dat Hij hart ...