De Geest te gast

Vaak zien mensen de Heilige Geest als een onpersoonlijke kracht. Maar Hij is net zo persoonlijk als Jezus. Dat maakt een levensgroot verschil.

01 april 2022 – verschenen editie Dossier Tim Keller
14 Preken Tim Keller beeld Unsplash

Er zijn veel kerken die over niets anders preken dan over ervaringen van de Geest. Andere kerken zijn juist als de dood om aandacht te besteden aan dit onderwerp. Zij praten liever over duidelijke leerstellingen. Maar het onderwerp is pas in balans als je spreekt over de leer van de Heilige Geest. Hoe dieper je hierop zult ingaan, hoe meer je zult ontdekken dat de waarheid en de ervaring van de Geest samengaan. Wij zullen daarom kijken: • wie de Geest is• wat Hij doet• hoe je kunt ontvangen wat Hij geeft 1. Wie is de Geest? De Heilige Geest is een persoonlijke, goddelijke bewoner van het hart van een…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meer artikelen in dossier Preken Tim Keller

12 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

De echte Jezus

25 juni 2022
Wie is Jezus nu echt? De evangelist Marcus laat zien welke onjuiste theorieën er over Hem de ronde deden. Jezus ontkracht ze en laat ons zien wie Hij is. Wat betekent dat voor ons?
Tim Keller
101 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

Verslaafd aan jaloezie

25 juni 2022
Jaloezie verhindert je om echt te genieten van het leven. Want het is nooit goed genoeg. Het verhaal van Saul laat zien hoe deze zonde je kan breken. Het succes van David drijft Saul tot waanzin. Van zijn zoon Jonathan leer je hoe het ook anders kan. Hij vindt zijn geluk in het geluk van de ander.
Tim Keller
20 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

De ultieme Minnaar

25 juni 2022
In bepaald opzicht is de tijd van Jeremia goed te vergelijken met de onze. Net als Jeremia leven ook wij in een versplinterde cultuur waarin geen consensus bestaat over het doel van ons bestaan. Het gevolg is dat we worstelen met de vraag naar onze identiteit. Juist Jeremia leert ons onszelf kennen. ...
Tim Keller