De brug van leven

Op straat in Amsterdam leert Samuel Lee zijn student in een andere context kennen. De man leert hem dat dankbaarheid in tijden van ontbering een teken is van hoop.

01 februari 2023 verschenen editie 2023nr01

Fotografie is mijn hobby. Ik hou vooral van straatfotografie. Op een avond nam ik mijn camera mee naar het centrum van Amsterdam. Ik zag geliefden die elkaars hand vasthielden, sommige mensen aten patat, anderen keken lopend of fietsend naar hun mobieltje. Kortom, mensen waren allemaal bezig met iets. Een Afrikaanse man die gitaar speelde, trok mijn aandacht. Ik wilde graag een aantal foto’s van hem maken. Ik benaderde hem beleefd en vroeg of dat mocht. Hij knikte met zijn hoofd: ja. Ik stopte wat muntjes in zijn mandje. Terwijl hij zong, maakte ik wat foto’s. Een week later was ik op de opening van het nieuwe academisch jaar van de…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter