De brug van leven

Op straat in Amsterdam leert Samuel Lee zijn student in een andere context kennen. De man leert hem dat dankbaarheid in tijden van ontbering een teken is van hoop.

01 februari 2023 verschenen editie 2023nr01

Fotografie is mijn hobby. Ik hou vooral van straatfotografie. Op een avond nam ik mijn camera mee naar het centrum van Amsterdam. Ik zag geliefden die elkaars hand vasthielden, sommige mensen aten patat, anderen keken lopend of fietsend naar hun mobieltje. Kortom, mensen waren allemaal bezig met iets. Een Afrikaanse man die gitaar speelde, trok mijn aandacht. Ik wilde graag een aantal foto’s van hem maken. Ik benaderde hem beleefd en vroeg of dat mocht. Hij knikte met zijn hoofd: ja. Ik stopte wat muntjes in zijn mandje. Terwijl hij zong, maakte ik wat foto’s. Een week later was ik op de opening van het nieuwe academisch jaar van de…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Waarom-de-gereformeerde-gezindte-in-rep-en-roer-is-over-het-aanbod-van-genade
Theologie & filosofie

Gereformeerde gezindte in rep en roer over het aanbod van genade

09 november 2023
Sinds de hersteld-hervormde dominee Gert van den Brink z'n reformatorische collega's vorig jaar van misleidende prediking betichtte, vliegen verwijten over en weer. Maar echt gesprek blijft uit. Wat is er nou eigenlijk aan de hand? En waarom ligt het zo gevoelig?
Koos-jan de Jager
Op-de-drempel
Theologie & filosofie Reportage

Op de drempel

09 november 2023
Het aantal Nederlanders dat lid is van een kerk daalt al jaren. Maar dat betekent niet dat zich geen nieuwe mensen bij een kerk aansluiten. Waarom doen ze dat, in deze seculiere tijd? In dit tweeluik portretteren we in totaal zes mensen die op de drempel staan van het christelijk geloof.
Tineke Smith
‘Christenen-schrijven-mij-dat-ik-niet-aan-het-avondmaal-mag
Goede gesprekken Mozes

Mirjam Bikker: ‘Christenen schrijven mij dat ik niet aan het avondmaal mag’

09 november 2023
Op weg naar het gymnastieklokaal lepelde een kleine Mirjam Bikker moeiteloos de namen van de bewindspersonen van het kabinet-Lubbers III op, niet wetende dat ze jaren later als ChristenUnie-leider zou helpen een kabinet te laten vallen. ‘Het is verdrietig dat ook onder christenen een ‘deugt wel, ...
Sjoerd Wielenga