De brug van leven

Op straat in Amsterdam leert Samuel Lee zijn student in een andere context kennen. De man leert hem dat dankbaarheid in tijden van ontbering een teken is van hoop.

01 februari 2023 verschenen editie 2023nr01

Fotografie is mijn hobby. Ik hou vooral van straatfotografie. Op een avond nam ik mijn camera mee naar het centrum van Amsterdam. Ik zag geliefden die elkaars hand vasthielden, sommige mensen aten patat, anderen keken lopend of fietsend naar hun mobieltje. Kortom, mensen waren allemaal bezig met iets. Een Afrikaanse man die gitaar speelde, trok mijn aandacht. Ik wilde graag een aantal foto’s van hem maken. Ik benaderde hem beleefd en vroeg of dat mocht. Hij knikte met zijn hoofd: ja. Ik stopte wat muntjes in zijn mandje. Terwijl hij zong, maakte ik wat foto’s. Een week later was ik op de opening van het nieuwe academisch jaar van de…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Alle-religies-willen-de-planeet-beschermen
Goede gesprekken

Ecocide is een misdrijf, vinden deze religieuzen

08 maart 2023
Christenen zijn niet de enige gelovigen die met een beroep op hun geloof zorg voor de aarde propageren. In de bundel Faith Voices for Ecocide Law gaan religieuzen uit allerlei tradities nog een stap verder: ze willen dat ecocide een wereldwijd erkend misdrijf wordt. Een gesprek met een van de ...
Alain Verheij
Het-enige-antwoord-op-het-grote-kwaad-is-in-het-kleine-iets-goeds-doen
Goede gesprekken Mozes

Katja Tolstoj: 'Als je niet liefhebt, doe je de wereld tekort'

08 maart 2023
Als eenentwintigjarige vluchtte ze met haar tweeling van anderhalf vanuit Rusland naar Nederland. Tegenwoordig bestudeert Theoloog des Vaderlands Katja Tolstoj verhalen van extreme ontmenselijking. "Mijn emoties zijn te klein voor het immense kwaad dat in Oekraïne gebeurt."
Sjoerd Wielenga
Sander Griffioen beeld Joost Grif
Theologie & filosofie

Sander Griffioen: 'Niet het kwaad, maar het goede heeft de oudste papieren'

08 maart 2023
We hebben alle reden om te wanhopen, met al die crises. Dat beseft ook Sander Griffioen. Maar blijf de aarde trouw, adviseert hij in zijn nieuwe boek, en laat je leiden door ‘kracht ten goede’.
Tjerk de Reus