Bruisende smeltkroes van stijlen

Een aanloop van diverse jaren heeft uiteindelijk geleid tot het gehele album van het Adem Project – een samenwerkingsverband dat vernieuwing voorstaat in kerkelijke muziekbeleving.

08 maart 2023 – verschenen editie 2023nr02
Fris-werk-met-live-energie

Alleen het noemen van alle meewerkende artiesten zou al de helft van deze recensie vullen. Initiatiefnemer Filemon Peroti draagt de liedjes in ieder geval op aan ‘de creatievelingen in de Church die niet altijd begrepen worden’. Als doelgroep worden ook specifiek millennials genoemd, wier beleving niet altijd aansluit bij kerkmuziek van nu. Wat heet; Ken Mij luistert als een bruisende smeltkroes van stijlen. Soulpop, vingerknippende gospel, R&B en groovy luisterliedjes wisselen elkaar af op een plaat die naast het gegeven doel (muziek in de context van de kerk van nu) goed thuis zou zijn op easy listening radio. Bij het doel rijst soms de vraag over zingbaarheid (‘U Bent De…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Alle-religies-willen-de-planeet-beschermen
Goede gesprekken

Ecocide is een misdrijf, vinden deze religieuzen

08 maart 2023
Christenen zijn niet de enige gelovigen die met een beroep op hun geloof zorg voor de aarde propageren. In de bundel Faith Voices for Ecocide Law gaan religieuzen uit allerlei tradities nog een stap verder: ze willen dat ecocide een wereldwijd erkend misdrijf wordt. Een gesprek met een van de ...
Alain Verheij
Het-enige-antwoord-op-het-grote-kwaad-is-in-het-kleine-iets-goeds-doen
Goede gesprekken Mozes

Katja Tolstoj: 'Als je niet liefhebt, doe je de wereld tekort'

08 maart 2023
Als eenentwintigjarige vluchtte ze met haar tweeling van anderhalf vanuit Rusland naar Nederland. Tegenwoordig bestudeert Theoloog des Vaderlands Katja Tolstoj verhalen van extreme ontmenselijking. "Mijn emoties zijn te klein voor het immense kwaad dat in Oekraïne gebeurt."
Sjoerd Wielenga
Sander Griffioen beeld Joost Grif
Theologie & filosofie

Sander Griffioen: 'Niet het kwaad, maar het goede heeft de oudste papieren'

08 maart 2023
We hebben alle reden om te wanhopen, met al die crises. Dat beseft ook Sander Griffioen. Maar blijf de aarde trouw, adviseert hij in zijn nieuwe boek, en laat je leiden door ‘kracht ten goede’.
Tjerk de Reus