Bouwen op breekbare waarheden
De Britse theoloog Alister McGrath beschrijft in Het raadsel van God hoe hij van atheïstisch-marxistische student christen werd, en later theoloog.

McGraths verhaal is een zoektocht naar een intellectueel bevredigende kijk op de wereld, die hij onmogelijk kon vinden in de harde materialistisch-wetenschappelijke kijk op de wereld. Bij C.S. Lewis vond hij een nieuw perspectief, waarin alles – inclusief McGraths blijvende natuurwetenschappelijke fascinatie – op een zinvolle plek viel. Zijn betrokkenheid op zowel geloof als natuurwetenschap heeft hem regelmatig in debat gebracht met atheïsten als Richard Dawkins. Toen hij begon met de studie theologie, vroeg hij zich af: “Waarom is er geen goede inleiding in de theologie zoals die er voor scheikunde wel zijn?” Met zijn bekende boek Christian theology: an introduction heeft hij in die leemte willen voorzien. Geloof is…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Waarom een totale zege onwaarschijnlijk is
01 februari 2023Nu het deze maand een jaar geleden is dat Poetin Oekraïne binnenviel, rijst de vraag: wat staat de wereld de komende tijd te wachten? Aad Kamsteeg verkent de scenario's.

Was Segers een prekende evangelist?
01 februari 2023De gewezen ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers bleef als politicus een evangelist, werd in terugblikken op diens politieke loopbaan wel gememoreerd. Die waarneming verdient uitleg en verdieping – al was het maar omdat hier onherroepelijk een stijlbreuk gaat plaatsvinden na het aantreden van jurist ...

Patrick Loobuyck: 'De ander kan ook weleens iets zinvols te vertellen hebben'
01 februari 2023Burgerschap is niet ervoor zorgen dat alle inwoners van een land dezelfde liberale denkbeelden hebben, maar vooral iedereen de ruimte geven om een eigen leven te leiden, zegt moraalfilosoof Patrick Loobuyck. Maar dat vraagt automatisch van iemand dat die een ander diezelfde ruimte gunt. 'De kunst is ...