Blijmakend, troostrijk, soms ontroerend

Met bewonderenswaardige volharding produceert de Nederlandse Country Trail Band jaarlijks een nieuw album met countryliedjes.

01 februari 2023 – verschenen editie 2023nr01
Blijmakend-troostrijk-soms-ontroerend

Faithful And True begint met een mede dankzij de accordeonpartij Zydeco-achtige versie van ‘Little Mountain Church House’. Het album is gevuld met 22 Engelstalige liedjes waarvan de basis ligt in de Amerikaanse countrygospel. Zanger en gitarist Wim Pols, die jarenlang het radioprogramma Country Trail verzorgde voor de EO-radio, startte de band in 1985 met drummer Ruud van de Meeberg. Met basgitarist Hans Steeds vormen ze nog altijd de stabiele kern van de groep. Voor Faithful And True maakten ze dankbaar gebruik van de talenten van pianist Kees Steeds, violist Gideon van Buitenen, zangeres Astrid Langeland, gitarist Marcel Langeland, zangeres Amy Langeland en dobrospeler/pedal-steelgitarist Ron de la Bey. Bekende en minder…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Alle-religies-willen-de-planeet-beschermen
Goede gesprekken

Ecocide is een misdrijf, vinden deze religieuzen

08 maart 2023
Christenen zijn niet de enige gelovigen die met een beroep op hun geloof zorg voor de aarde propageren. In de bundel Faith Voices for Ecocide Law gaan religieuzen uit allerlei tradities nog een stap verder: ze willen dat ecocide een wereldwijd erkend misdrijf wordt. Een gesprek met een van de ...
Alain Verheij
Het-enige-antwoord-op-het-grote-kwaad-is-in-het-kleine-iets-goeds-doen
Goede gesprekken Mozes

Katja Tolstoj: 'Als je niet liefhebt, doe je de wereld tekort'

08 maart 2023
Als eenentwintigjarige vluchtte ze met haar tweeling van anderhalf vanuit Rusland naar Nederland. Tegenwoordig bestudeert Theoloog des Vaderlands Katja Tolstoj verhalen van extreme ontmenselijking. "Mijn emoties zijn te klein voor het immense kwaad dat in Oekraïne gebeurt."
Sjoerd Wielenga
Sander Griffioen beeld Joost Grif
Theologie & filosofie

Sander Griffioen: 'Niet het kwaad, maar het goede heeft de oudste papieren'

08 maart 2023
We hebben alle reden om te wanhopen, met al die crises. Dat beseft ook Sander Griffioen. Maar blijf de aarde trouw, adviseert hij in zijn nieuwe boek, en laat je leiden door ‘kracht ten goede’.
Tjerk de Reus