BBBiddag

Op biddag werd er bij ons in de kerk gebeden voor de boeren en voor de planeet. Het eerste gebed was van een zuster die haar leven lang wakker werd met het loeien van de koeien in de stal.

06 april 2023 verschenen editie 2023nr03

Zij liet de gemeente meevoelen met de radeloosheid van veel boeren in dit land. Zij bad voor duidelijker beleid, voor uitzicht bij de stikstofmaatregelen, om een toekomst voor kinderen en kleinkinderen. Het tweede gebed was van een vrouw die diepbezorgd is om de toestand van de schepping: de vervuiling, de oververhitting, het razendsnelle uitsterven van zo veel diersoorten, het industrieel opfokken en slachten van vee. Het was alsof het zuchten van de schepping in beide vrouwen een stem kreeg. Een week na deze gebeden van boeren en burgers won de BoerBurgerBeweging (BBB) de provinciale verkiezingen met grote overmacht. Direct daarna begonnen de voorspelbare analyses. De winst zou te danken zijn…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter