Armoede in Amersfoort
Wat doet armoede met je? Of ik over die vraag een artikel zou willen schrijven. Ik check mijn planning of het past, maar ik weet eigenlijk al wel dat ik het ga doen. Het onderwerp houdt me bezig.

Wat is belangrijker: brood of appels? I Dat begon een paar jaar geleden. Op een avond zaten we aan de avondmaaltijd toen mijn oudste dochter zei: ‘Pap, ik heb iets ontdekt. Ik kwam erachter dat het nog maar heel kort geleden is dat een groot deel van de Nederlanders arm was. Daar had ik nooit bij stilgestaan.’ Ze was een jaar of twintig op dat moment. Ik werkte aan een boekje over mijn opa, hij was brood- en banketbakker in Elst (Ut.) en moest daarvan tien kinderen voeden. Dagen van twintig uur werken waren geen uitzondering, en nog hield hij er niet genoeg aan over. Hij ging er mentaal aan…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Wie ben ik zonder jou?
Dwars door de storm heen geloven in Gods goedheid
Hoe Trumps christelijk nationalisme Europa binnensijpelt
Minella van Bergeijk: 'Hoe kan ik hier nou thuis zijn?'
Stap voor stap dichter bij het lijden
Meer artikelen in dossier Nederlandse politiek

Zij kregen nooit excuses van ons
06 februari 2025Hoewel er op internationaal niveau kleine maar hoopvolle stappen worden gezet om de inwoners van West-Papoea recht te doen, is er nog een lange weg te gaan, ziet Aad Kamsteeg (84). De Nederlandse overheid zou om te beginnen weleens excuses mogen maken, zegt hij. ‘Ik lees in de Bijbel dat Hij hart ...

Stefan Paas: 'NSC bedoelde het zo goed'
12 december 2024Zou Reinhold Niebuhr trots geweest zijn op Pieter Omtzigt? Die vraag bekroop me na het lezen van Jeremy Sabella’s mooie biografie van Niebuhr (1892-1971), die onlangs is vertaald door Menno Kamminga en Simon Polinder.

Jan Siebelink: ‘Nog steeds overvalt mij om de haverklap het schrijnende gemis’
12 december 2024De vrouw van Jan Siebelink (1938) is er niet meer, maar in taal probeert hij haar terug te vinden. Onderwijl is het stil in dat grote huis, vreselijk stil. “Als je het mooi wilt opschrijven, moet je die stilte suggereren, maar daar heb ik nog helemaal geen zin in, dan wordt het een boek.”