‘Ik was een slecht bestuurder van mijn leven’

Steef de Bruijn viert dit jaar de vijftigste verjaardag van zijn Reformatorisch Dagblad. Als hoofdredacteur kiest hij in genderthema's voor de menselijke maat en dat wordt hem niet altijd in dank afgenomen. "Als ik wakker zou liggen van al die lelijke mails die ik krijg, zowel uit de homolobby als uit eigen kring, zou ik zelden slapen."

03 juni 2021 – verschenen editie 2021nr05
Ik-was-een-slecht-bestuurder-van-mijn-leven beeld Niek Stam

Exodus 2:3-5 Ze (…) legde het kind erin en zette de mand tussen het riet langs de oever van de Nijl.  “Ik ben geboren in Sint-Maartensdijk op Tholen. Mijn vader maakte als loonwerker in de oogstseizoenen lange dagen tussen het graan en de bieten. Hij werkte met zijn handen en kreeg niet de gelegenheid om te studeren, al had hij daar denk ik wel het niveau voor. Ik voelde me thuis in het orthodox-christelijke milieu van Tholen. Met mijn ouders ging ik naar een behoudende gemeente, de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland. Mijn middelbareschooltijd bracht ik door op een katholiek lyceum in Bergen op Zoom. Het gerucht ging dat op…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meer artikelen in dossier Goede gesprekken

Wat-ik-geloof-dat-gaat-jou-niets-aan
Goede gesprekken

'Wat ik geloof, dat gaat jou niets aan'

04 april 2024
Als kunstenaar Paul van Dongen een hoopje zeewier tegenkomt op het strand, uitgespuugd door de zee, dan denkt hij: ik hoop dat mij dat ook overkomt, op een dag. "Als ik ben aangespoeld. Dat God mij ziet liggen, en dat Hij zegt: kom maar mee. Kom er maar bij."
Felix de Fijter
54 Harriette Verwey
Goede gesprekken Mozes

‘God heeft dat kind uit Suriname hoog geplaatst’

04 april 2024
Terugblikkend op haar loopbaan als toonaangevend cardioloog, is Harriette Verwey verwonderd hoe een Surinaams meisje in een vreemd land zo succesvol kon worden. Er was ook een keerzijde. "Ik heb veel hoogtepunten meegemaakt, maar ook veel eenzaamheid."
Sjoerd Wielenga
‘Als-er-een-hemel-is-kom-ik-er
Goede gesprekken Levensdagen

‘Als er een hemel is, kom ik er’

04 april 2024
Van op de bank zitten word je oud, meent Haddy de Jager (1940). Daarom is ze meestal onderweg, bijvoorbeeld met cadeautjes voor jarige prostituees die ze bezoekt. Aan God twijfelt ze niet, maar wat er precies na dit leven gebeurt ...?
Wilfred Hermans