Anna kan niet liefhebben

Als Anna in het restaurant aanschuift bij haar man, voelt hij feilloos aan dat hij met haar mee zal moeten bewegen. Of het plekje waar ze zitten goed is, vraagt hij haar. Ja, nou nee, toch eigenlijk niet, is haar antwoord. Ze verplaatsen zich. Het kiezen van het juiste gerecht is al net zo’n dans.

01 juni 2020 – verschenen editie 2020nr05
Anna-kan-niet-liefhebben Anna kan niet liefhebben

Ze kan maar niet tot een keuze komen. Doe maar dit. Nee, toch dat. En als de ober al wegloopt, stormt ze hem achterna. Heeft u toch niet iets vegetarisch? Weer terug naar het tafeltje. Weer van plek wisselen. Het eten wordt hun voorgezet. Met smekende ogen kijken naar wat haar man op zijn bord heeft. Een hapje van hem pikken. Weer beweegt hij mee. Hier, neem mijn bord maar, dat gaat sneller. Het is een onschuldig voorbeeld, maar het typeert hoe Anna in het leven staat. Er is een altijd sluimerende onvrede zichtbaar onder de façade van haar bestaan. Die drijft haar voort, houdt haar in zijn greep. Ze…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter