Als droge botten gaan dansen

We leven in een wereld waarin niet God maar de dood de baas lijkt. Dat kan je moedeloos maken. Maar God blaast nieuw leven in lamgeslagen mensen.

01 april 2022 – verschenen editie Dossier Tim Keller
4 Preken Tim Keller

Ezechiël was profeet in Babylon toen het volk Israël daar in ballingschap was. Waarom was het volk daar? God had Israël alles gegeven. Alles wat zij hadden, was een cadeau. Hun land, hun volk, hun nationaliteit. ,,Als je je van Mij afkeert, verlies je alles.’’ Toch keerden ze zich van Hem af, en dus verloren ze alles. De Babyloniërs veroverden het land en voerden de bevolking mee in ballingschap. Het volk verloor zijn hoop op de toekomst. Door middel van de profeet Ezechiël geeft God de Israëlieten een beeld van de opstanding. Dit gedeelte uit Ezechiël 37 gaf niet alleen het volk Israël hoop en kracht, het kan ook ons…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Meer artikelen in dossier Preken Tim Keller

12 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

De echte Jezus

25 juni 2022
Wie is Jezus nu echt? De evangelist Marcus laat zien welke onjuiste theorieën er over Hem de ronde deden. Jezus ontkracht ze en laat ons zien wie Hij is. Wat betekent dat voor ons?
Tim Keller
105 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

Zelfbeheersing brengt leven

25 juni 2022
Het boek Spreuken vertelt ons niet zozeer hoe we wijze beslissingen kunnen nemen, maar hoe we wijze mensen kunnen worden. Een wijs mens is iemand die zichzelf kan beheersen. Iemand zonder zelfbeheersing zal een puinhoop maken van zijn eigen leven en van dat van anderen. Een preek over Spreuken 18:10 ...
Tim Keller
42 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

Gods heerlijkheid zien

25 juni 2022
In een recent onderzoek onder kerkverlaters werd de vraag gesteld wat er zou moeten gebeuren wilden zij terugkeren naar de kerk. Opvallend was dat zij het vaakst antwoordden dat ze een kerk nodig hadden die hen zou helpen God grondig te leren kennen.
Tim Keller