Als droge botten gaan dansen

We leven in een wereld waarin niet God maar de dood de baas lijkt. Dat kan je moedeloos maken. Maar God blaast nieuw leven in lamgeslagen mensen.

01 april 2022 – verschenen editie Dossier Tim Keller
4 Preken Tim Keller

Ezechiël was profeet in Babylon toen het volk Israël daar in ballingschap was. Waarom was het volk daar? God had Israël alles gegeven. Alles wat zij hadden, was een cadeau. Hun land, hun volk, hun nationaliteit. ,,Als je je van Mij afkeert, verlies je alles.’’ Toch keerden ze zich van Hem af, en dus verloren ze alles. De Babyloniërs veroverden het land en voerden de bevolking mee in ballingschap. Het volk verloor zijn hoop op de toekomst. Door middel van de profeet Ezechiël geeft God de Israëlieten een beeld van de opstanding. Dit gedeelte uit Ezechiël 37 gaf niet alleen het volk Israël hoop en kracht, het kan ook ons…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief

Meer artikelen in dossier Preken Tim Keller

19 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

De rustgever

01 april 2022
Hebreeën is geschreven aan mensen die uitgeput waren. Ze konden de problemen in hun leven nauwelijks aan. Uit onze tekst blijkt wat ze misten: innerlijke rust. Ook wij leven in een cultuur die deze rust nodig heeft. Misschien wel meer dan ooit.
Tim Keller
11 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

De duisternis van goede daden

01 april 2022
Het beroemde bijbelgedeelte dat we nu behandelen (Lucas 15:2, 11-32), is cruciaal geweest in mijn eigen leven. Eeuwenlang kreeg het de titel De gelijkenis van de verloren zoon mee. Maar het is een grote vergissing om te denken dat dit het verhaal is van één zoon.
Tim Keller
20 Preken Tim Keller
Preken Tim Keller

De ultieme Minnaar

01 april 2022
In bepaald opzicht is de tijd van Jeremia goed te vergelijken met de onze. Net als Jeremia leven ook wij in een versplinterde cultuur waarin geen consensus bestaat over het doel van ons bestaan. Het gevolg is dat we worstelen met de vraag naar onze identiteit. Juist Jeremia leert ons onszelf kennen. ...
Tim Keller

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief