‘Al ben ik soms teleurgesteld, ik vertrouw God wel’
Hij reisde de hele wereld over, zag veel ellende én ontmoette hoopvolle anonieme en bekende helden. Oud-hoofdredacteur Aad Kamsteeg schreef erover, onder meer voor Koers – het blad waarvoor hij al 36 jaar werkt. "Waarom ik nog steeds schrijf? Misschien om niet in de vergetelheid te raken."
Exodus 2:3 Ze (…) legde het kind erin en zette de mand tussen het riet langs de oever van de Nijl. “Mijn vader Henk Kamsteeg was in de jaren dertig accountant bij Philips in Wenen, waar mijn ouders ook woonden. Daar zagen ze hoe de Oostenrijkers Hitler tijdens een intocht toejuichten. En hoe in hun eigen wooncomplex Joden tijdens razzia’s uit hun huizen werden gesleurd. In zo’n land wilde mijn vader niet wonen; op zijn verzoek werd hij overgeplaatst naar Budapest. Later verhuizen mijn ouders weer naar Nederland. Omdat er in 1940 geen woningen beschikbaar zijn, verblijven ze bij familie in Vlaardingen. Daar word ik geboren. Al snel verhuizen we naar…
Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.
Heb je al een account? Log hier in
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.
Esther Maria Magnis: 'Hoe kan het nou waar zijn dat jij dezelfde God kent?'
Corien Oranje: ‘Ik heb vaak het gevoel dat ik tekortschiet’
Krimp? We zijn gewoon nog aan het ontdekken hoe we moeten groeien
Het nieuwe kabinet ademt de geest van Absalom
Maarten Burggraaf: ‘Ik ben bang voor de dood – wie zou dat niet zijn?’
Hij bedoelde er niets mee. Daar ga je toch bijna van vloeken?
05 september 2024De opening van de Olympische Spelen deed veel stof opwaaien; christenen dachten dat er gespot werd met het Laatste Avondmaal. Uiteindelijk bleek het een verbeelding van een bacchanaal van de Griekse goden te zijn. Kees van Ekris was vooral benieuwd naar wat de kunstenaar ermee wilde zeggen. Maar dat ...
Het verdwijnen van hoop – daar kunnen we niet tegen
05 september 2024Dat het er tamelijk hopeloos met ons mensen voorstaat – dat is een open deur intrappen. De een heeft het over de klimaatcrisis, de ander over de vluchtelingencrisis, en zo zijn er nog wat accentverschillen, maar echt hoopvol staan maar weinigen in het leven, als ze eerlijk worden.
In een goede tuin is de mens niet heer en meester
05 september 2024In De mierenkaravaan van Mariken Heitman kun je de ondoorgrondelijke aarde van de moestuin haast ruiken. Het is de moeite waard. Want wie de geheimen van de natuur op het spoor komt, komt ook dichter bij de geheimen van z'n eigen leven.