Aanstekelijke assertiviteit is beperkt houdbaar

Het moet buitengewoon moeilijk zijn geweest voor Rend Collective om stil te zitten tijdens de pandemie. Althans, zoveel kun je opmaken uit de energie die van deze (weer in vrijheid gemaakte) plaat spat.

05 oktober 2022 – verschenen editie 2022nr08
Een-eigenzinnige-cocktail-van-klanken-en-stijlen

De door Amerika geadopteerde Ieren hebben de charme van hun stadionvullende folkmuziek niet verloren, maar alles lijkt een tandje opgeschakeld. Zanger Chris Llewellyn neemt nog meer het zware vocale werk op zich en brult harder dan ooit. Meer dan eens blijkt het moeilijk om de muziek en zijn stem te onderscheiden van Needtobreathe. Dat is een compliment getuige de status van die band, maar het geeft ook aan dat Rend Collective zich per plaat minder onderscheidt. De formatie kiest hier voor het gulden midden tussen Mumford & Sons en Needtobreathe. ‘Let It Roll’ valt uit de toon, maar doet dat met rechtstreeks uit Riverdance geplukte vioolpartijtjes. De band gaat economisch…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Het nieuwe leven
Column

Het nieuwe leven

09 mei 2024
Ik zweefde een klein stukje boven de grond in het besef dat ik eindelijk, eindelijk deelhad aan het Ware Lichaam van Jezus Christus, onze Heer.
Willem Melchior
‘O-zo-werkt-het-dus-Eerst-moet-het-kind-dood
Nederlandse politiek Mozes

‘O, zó werkt het dus? Eerst moet het kind dood?’

09 mei 2024
Tweede Kamerlid Lisa Westerveld krijgt regelmatig rouwkaarten van ouders als hun kind zelfmoord of euthanasie heeft gepleegd. Of ze krijgt ’s avonds laat een Instagram-berichtje van een meisje dat een einde aan haar leven wil maken. "Als ons zorgsysteem goed was, was dat helemaal niet nodig ...
Sjoerd Wielenga
Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen
Column

Waarom jongeren niet meer zo seculier zijn als voorheen

09 mei 2024
Het keert de afkalving van de kerk nog niet, maar jongeren lijken toch steeds religieuzer te worden dan voorgaande generaties. Waar kan dat aan liggen?
Stefan Paas