Arie Kok, hoofdredacteur van 2014 tot en met 2016

Toen ik hoofdredacteur was, hebben we de koers van het blad weer iets naar het midden verlegd. We waren wat idealistisch geworden, activistisch soms ook. Daar zaten heel goede kanten aan, vooral richting jonge lezers.

06 september 2019 – verschenen editie 2019nr07

 Maar niet iedereen is hetzelfde, niet iedereen raakt geïnspireerd op de barricades. De veelkleurigheid van de lezers mag in het blad herkend worden, qua karakter en overtuigingen. We hebben in die tijd ook de stap gezet van een redactie met vaste krachten naar volledig werken met freelancers. Dat was noodzakelijk, de oplages waren te laag geworden, de cijfers te rood. De constructie met een stichting bleek uiteindelijk niet de oplossing, maar wierp de eerste jaren wel zijn vruchten af. We hebben het gered, er stond de jaren daarna een positief bedrag onder de streep. Als ik nu hoofdredacteur zou zijn, zou ik ervoor gaan dat De Nieuwe Koers het kuitenbijtertje…

Verder lezen? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Registreren? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en je krijgt elke maand gratis toegang tot twee artikelen.

Vul zowel uw e-mailadres, voornaam als achternaam in.

Uw e-mailadres is niet correct.

Heb je al een account? Log hier in

Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze
privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Europa-en-het-christendom-het-DNA-van-een-verweesd-continent
Cultuur & geloof

Europa en het christendom: het DNA van een verweesd continent

04 april 2024
In juni zijn er Europese verkiezingen. De traditionele partijen maken zich grote zorgen over de opkomst van het populisme. En juist op de plaatsen waar het gezag van de kerk is afgenomen, tiert het populisme welig. Waar is de tegenstem van het christendom gebleven? Is de kerk te veel bezig met haar ...
Hendrie van Maanen
26 AI en geloof kopie
Theologie & filosofie

Eén Heer? Dankzij kunstmatige intelligentie ben jij nu zelf de Meester

04 april 2024
Terwijl de tentakels van kunstmatige intelligentie steeds verder rijken, dringt de vraag zich op hoe het algoritme straks ons geloof gaat beïnvloeden. Of doet het dal al?
Jannes van Roermund
Apenrotsgedrag
Column

Apenrotsgedrag

04 april 2024
Het is heerlijk om van tijd tot tijd met een auto vol zooi naar de stort te rijden. Rommel achterlaten. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen.
Felix de Fijter